Over ons

Wij zijn Mae Sue

We geloven in een unieke stijl met een zuiver geweten. De stijl van Mae Sue is casual chic, tijdloos met edgy tintje. We hebben zowel minimalistische basics als items met meer kleur en prints. We houden van natuurlijke materialen, hoge kwaliteit en goede pasvormen. We maken een selectie van Europese merken die zowel duurzaam produceren als fair trade handelen. We willen dat je je geweldig voelt over je outfit én over de impact die de kleding die je draagt heeft op de mensen die het gemaakt hebben en over de impact op het milieu.

Linda van Laar eigenaresse Mae SueHoe is Mae Sue ontstaan?

Linda: Enkele jaren geleden moest ik nog niets hebben van duurzaamheid. Ik gedroeg me als een ware fashionista en kocht meerdere kledingstukken per maand. Toch had ik nooit iets in m’n kast hangen wat ik aan wilde. Nieuwe kleding leek altijd beter. Klinkt bekend misschien? Maar langzaamaan veranderde ik en koos ik steeds meer voor een bewustere levensstijl. Qua kleding was dat toen nog erg moeilijk, de beste optie was tweedehands kleding.

Tijdens een lange wereldreis heb ik met eigen ogen gezien hoe veel mensen met erg weinig spullen leven. Dan snap je niet waarom wij altijd maar meer willen. Er was een moment in India die mijn ogen helemaal geopend heeft. In Delhi zijn we bij de verkeerde metrohalte uitgestapt en zijn we in een wijk terecht gekomen met alleen maar kledingfabrieken. Het was er op straat heel erg vies, overal lagen balen kleding, er stonden hele armoedige huizen en we voelden ons voor het eerst in India duidelijk niet welkom.

We hebben langs verschillende fabrieken gelopen met grote hekken eromheen. Op een fabriek stond; ” Hier geen kinderarbeid”. Wat blijkbaar in de andere fabrieken wel normaal is. Deze praktijken bestaan alleen maar omdat wij in het westen steeds meer voor minder willen. Fast-fashion ketens hebben het normaal gemaakt om elke week weer iets nieuws in de winkel te hebben. Kleding is een weggooiproduct geworden. Met nare gevolgen voor het milieu én de vele mensen die in de mode-industrie werken.

Buy less, but better

Tijdens deze reis droeg ik anderhalf jaar lang alleen de kleding die ik in mijn rugzak kon dragen. En dat was prima! Lekker makkelijk juist. Eenmaal thuis had ik weer een hele kledingkast vol om aan te trekken en realiseerde me dat ik zoveel kleding helemaal niet nodig had. Ik geloof daarom in minder maar betere kleding. Beter gemaakt, met respect voor de arbeiders en het milieu, van betere kwaliteit en die beter bij je eigen stijl past. Buy less, but better, zoals Vivienne Westwood zegt

Foto credits: Maria Dominika

Close

Mae Sue

Webshop duurzame mode

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Mae Sue

Webshop duurzame mode

× Hoe kan ik je helpen?